logo

Vught, 12 januari 2016

 

Hallo allemaal,
 
Allereerst wenst het bestuur van de Havanezer Club Nederland u een gezond en voorspoedig 2016.

Eerst even dit: er blijken leden te zijn die het op prijs stellen om nieuwsbrieven van het bestuur aan de keurfokkers ook te ontvangen. Wanneer u dat wilt, is het nodig dat u zich hiervoor bij de secretaris aanmeldt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
 
Dan nu hieronder onze eerste nieuwsbrief van 2016.
 
Vergaderingen
 
De eerstvolgende fokkersvergadering zal plaatsvinden op donderdag 3 maart aanstaande.
Aanvang 20.00 uur, locatie Partycentrum Schimmel te Woudenberg.
 
De Algemene Leden Vergadering zal plaatsvinden op donderdag 21 april aanstaande.
Aanvang 20.00 uur, locatie Partycentrum Schimmel te Woudenberg.
 
De agenda voor beide vergaderingen ontvangt u uiterlijk 3 weken voor de datum van de vergadering.
 
Patella luxatie
 
Inmiddels is er een nieuwe lijst beschikbaar van artsen die het onderzoek Patella Luxatie voor de HCN mogen uitvoeren.
Deze lijst, alsook het nieuwe formulier, kunt u vinden op de website van de Havanezer Club Nederland onder 'Fokkerszaken'.

Met vriendelijke groet,

Gerry Copal
Secretaris Havanezer Club Nederland
www.havanezerclub.nl

 

Fokken met honden
Wij hebben onderstaande mail ontvangen en willen deze graag onder uw aandacht brengen.

Beste lezer,
 
EduPet, hét educatiecentrum voor de huisdierenbranche, start deze maand met de nieuwe vijfdaagse cursus ‘Fokkerij Hond’,  voor iedereen die het fokken met honden serieus neemt. De opleiding is uniek door de brede opzet en het hoge niveau en zorgt er voor dat hondenfokkers goed zijn voorbereid op de toekomst als het gaat om deskundig fokken, problemen voorkomen en dierenwelzijn. Ervaren docenten combineren wetenschappelijke verdieping met praktische kennis, zodat een fokker zijn dieren up-to-date en optimaal voorbereid kan grootbrengen en begeleiden. Lees meer over de cursus via Fokkerij Hond. Bekijk ook het programma en de introductiefilms van de docenten.
 
Omdat de basiskennis voor het vakdiploma Houden van Dieren in onze opleiding als opfrisser aan bod komt,  streeft EduPet naar erkenning van deze cursus voor dit vakdiploma.
 
Draagt u, net als wij, bewust en deskundig fokken een warm hart toe? Dan hopen we dat u deze cursus wilt delen via bijvoorbeeld uw clubblad, nieuwsbrief, website, Facebookpagina of via een persoonlijke mail aan de fokkers van uw vereniging. Aarzel niet contact met ons op te nemen als u meer over deze opleiding wilt weten, we staan u graag te woord.
 
Vast hartelijk dank voor uw medewerking!
 
Met vriendelijke groet,
Pauline Westerhuis